zwartkruit

Historische & Zwartkruit wapens

 

SV Beilen biedt ook plaats voor de liefhebbers van historische- en/of zwartkruitwapens. Er kan geschoten worden met antieke en replica zwartkruit wapens

1005
1005
1004
1004
1003
1003
previous arrow
next arrow
1005
1004
1003
previous arrow
next arrow
Shadow

De diversiteit van zwartkruitwapens is enorm, dat kunnen originele en replica’s zijn van patroonwapens, maar ook percussievoorlader of vuursteenvoorlader wapens. Voor de liefhebber van historische wapens is er altijd wel iets wat tot de verbeelding spreekt.

Op dit moment schiet de sectie zwartkruit op elke 3e dinsdagavond van de nieuwe maand. Tijdens deze avonden kan men zich als belangstellende geheel vrijblijvend laten voorlichten naar de mogelijkheden. De expertise binnen de sectie over historische- en zwartkruitwapens is zeer groot. Zo krijgt u volop informatie en toelichting over het gebruik van deze wapens maar ook hoe men zelf patronen kan (moet) maken, en hoe zelf kogels te gieten.

Wanneer u lid bent van SV Beilen kan men met goedkeuring van het bestuur en met in achtneming van de wet- en regelgeving zelf ook overgaan tot de aanschaf van een dergelijk wapen. Er is een aparte technische commissie die het gebruik van antieke wapens eerst beoordeeld alvorens er mee geschoten kan worden, de veiligheid staat tenslotte voorop.

In het verlengde hiervan organiseert SV Beilen ook jaarlijks in het voorjaar haar “historische wapenbeurs”. Er komen vele exposanten en standhouders vanuit heel Nederland maar ook uit België en Duitsland naar Beilen toe om hun wapens aan te bieden voor de verkoop. Dit is dan ook voor velen een uitgelezen kans om een historisch wapen aan te schaffen.

Het is de moeite waard om eens te komen kijken tijdens een van de zwartkruit avonden en zelf te ervaren wat een en ander zo inhoud, de ontspannen sfeer ervaren en vooral de onvermijdelijke  zwartkruitdampen opsnuiven. Wanneer u geen lid bent van SV Beilen maar al wel sportschutter zijn en hiermee graag kennis wilt maken informeer dan via de contactpagina naar de mogelijkheden.

“Ervaar al het mooie van de schietsport”

sv beilen